Întâlnire catehetică parohia Gura Ialomiţei

În data de 14 martie 2013 a avut loc la Parohia „Izvorul Tămăduirii”, Gura Ialomiţei, Protopopiatul Feteşti, întâlnirea catehetică demonstrativă lunară.

Cateheza a fost susţinută de către preacucernicul părinte Grigore Dima şi au participat 16 de elevi din clasa a IV-a din localitate.

Tema catehezei a fost „Iisus ne învaţă cum să ne rugăm”.

Lecţia catehetică a început cu rugăciunea „Împărate Ceresc”, după care părintele Grigore Dima a vorbit copiilor despre cum ne învaţă Iisus Hristos să ne rugăm, oferind ca exemplu Pilda Vameşului si Fariseului, cât şi texte din Sfânta Scriptură.

Lecţia a continuat cu un dialog între preot şi copii din care copiii au desprins şi cum este primită rugăciunea noastră în faţa lui Dumnezeu şi faptul că rugăciunea este un dialog al nostru cu divinitatea.

„Aşa cum vorbim cu părintele nostru, cu tatăl nostru, aşa trebuie să vorbim şi cu Dumnezeu” a spus părintele copiilor.

Ca model de rugăciune pentru copii, părintele Grigore Dima a propus copiilor modelul dat de Mântuitorul, rugăciunea Tatăl Nostru.

Li s-a prezentat copiilor părţile componente ale rugăciunii: formula de adresare, cele 7 cereri şi formula de încheiere,cu detaliile aferente.

Apoi a luat cuvântul preacucernicul părinte Constantin Pătraşcu, Inspector pentru Catehizare Parohială din cadrul Episcopiei şi Călăraşilor, care a vorbit despre faptul că rugăciunea trebuie făcută cu inima smerită şi nu cu mândrie şi i-a îndemnat pe copii să se roage cât mai mult pentru a primi de la Dumnezeu cele ce cer.

Părintele Inspector le-a spus copiilor şi despre împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, trecând în revistă Preasfinţiţii Episcopi care au păstorit Eparhia noastră şi acţiunile care se vor desfăşura pentru copii pe parcursul celor 2 ani în care se va omagia acest eveniment.

La încheiere, preacucernicul părinte Inspector a oferit copiilor numărul din februarie al revistei Bărăganul Ortodox şi câte o iconiţă, iar părintele Grigore Dima le-a oferit suc şi prăjituri.

Pentru susţinerea catehezei au fost folosite ca mijloace expunerea, iar ca materiale catehetice, Sfânta Scriptură şi Îndrumătorul Catehetic.

Am remarcat că aspecte pozitive în organizarea şi desfăşurarea întâlnirii catehetice, următoarele: interesul copiilor faţă de tema propusă şi participarea activă a copiilor.

A consemnat Pr. Vasile Alecu, responsabil cu activitatea catehetică

Related Posts

Sari la conținut