O noua excursie aniversară

Cu prilejul împlinirii a două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, Cercul Misionar – Pastoral Borcea-Ştefan cel Mare, din cadrul Protopopiatului Feteşti, a organizat o excursie la Slobozia, cu un grup de 42 de persoane din toate parohiile cercului.

Prima oprire a fost la Centrul Eparhial, unde am fost întâmpinaţi de preacucernicul părinte Constantin Pătraşcu, inspector pentru cateheza parohială, ce a făcut un scurt istoric al eparhiei şi a dăruit copiilor reviste şi iconiţe spre amintire.

Deplasarea a continuat la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia, unde profesorii ne-au prezentat clasele, laboratoarele, biblioteca şi oferta educaţională.

Catedrala Episcopală a impresionat copiii, prin frumoasa pictură, dimensiunile generoase, precum şi prin Sfintele Moaşte la care ne-am închinat. Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, ctitorie a lui Matei Basarab, a fost următorul loc de închinare şi rugăciune.

În cadrul Muzeului Judeţean de Istorie copiii au admirat exponatele ce amintesc de credinţa strămoşilor, de jertfa eroilor, precum şi de continuitatea locuirii pe aceste meleaguri mângâiate de soarele, din Bărăgan.

Preacucernicii preoţi au invitat copiii în oraş pentru a servi prânzul împreună, după care am tras concluziile a ceea ce am văzut şi audiat; fiind foarte încântaţi şi nădăjduind că vom merge şi cu alte ocazii.

A consemnat Pr. Mihai Nilă, responsabil cerc pastoral Borcea-Ştefan cel Mare

Related Posts

Sari la conținut