Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii bisericii parohiale Fetești Gară I

Biserica parohială Fetești Gară I, din Municipiul Fetești și-a sărbătorit luni, 8 noiembrie 2021 ocrotitorii spirituali, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, mai-marii cetelor îngerești. Rânduiala liturgică a sărbătorii a început în seara de duminică, 7 noiembrie, cu slujba Vecerniei Mari unită cu Litia, la care au slujit preoții din Cercul Pastoral Fetești: Păun Nicolae, Victor Manolache, Brateș Alexandru, Marian Adrian, precum și Stanchi Marius, Buliga Gabriel și  Petre Nicolae.

În cuvântul de învățătură, părintele Manolache Victor a vorbit credincioșilor prezenți despre misiunea, lucrarea și rolul sfinților îngeri în viața omului.

În ziua praznicului Sfinților Arhangheli, în prezența a numeroși credincioși care au participat la slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii, preoții slujitori Chioveanu Nicolae și Vădana Marian au înălțat rugăciuni către Dumnezeu. După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori ai sfintei biserici, iar la final părintele paroh a mulțumit tuturor celor care au fost prezenți, precum și celor ce au contribuit la organizarea și desfășurarea hramului.

Voluntarii parohiei Fetești Gară I au pregătit și au distribuit 250 de pachete cu alimente enoriașilor și familiilor nevoiașe.

 

A consemnat preot paroh Chioveanu Nicolae

Related Posts

Sari la conținut