Prăznuirea Sfântului Ierarh Nectarie la Parohia Fetești Gară II

Luni, 08 noiembrie 2021, la biserica parohială cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Municipiul Fetești  au început slujbele închinate Sfântului Ierarh Nectarie.

În această biserică, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și  Călărașilor, se află spre închinare din luna iunie a anului 2016, o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

La Vecernia cu Litie și Acatistul Sfântului din ajun, alături de preoții parohiei, Niță Gheorghe și Niță Lucian, a fost prezent și preacucernicul părinte Dumitru Marius, secretarul Protopopiatului Fetești.

În ziua praznicului s-a săvârșit  Utrenia și Sfânta Liturghie, soborul de preoți slujitori fiind alcătuit din preoții Niță Gheorghe, Niță Lucian, Manolache Victor, Argatu Iulian și Păun Mihail, iar cuvântul de învățătură a fost ținut de către părintele Manolache Victor.  Spre folosul duhovnicesc și pentru tămăduirea celor aflați în suferință după amiază a fost săvârșită și Taina Sfântului Maslu.

La această prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie, au participat credincioși din parohie și din oraș care au evlavie și s-au bucurat de ajutorul Sfântului, alături de care s-a aflat și domnul Șonchereche Laurențiu, Primarul Municipiului Fetești.

 

A consemnat Preot II Niță Lucian,

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Fetești Gară II

Related Posts

Sari la conținut