Hramul bisericii „Sfântul Pantelimon” din Comuna Stelnica

          Marți, 27 iulie 2021,  ziua în care Biserica Ortodoxă Română  îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon – ocrotitorul medicilor și tămăduitorul bolnavilor, biserica parohială din Comuna Stelnica – Protopopiatul Fetești, a îmbrăcat straie de sărbătoare.

          Cu această ocazie, a fost oficiată Sfânta Liturghie, de către preacucernicii Preoți: Stanchi Marius- preot paroh la Parohia Stelnica, Brateș Alexandru – preot paroh la Parohia Fetești-Dudești, Spătaru Daniel –preot paroh la Parohia Găița, Simion Mitruș – preot paroh la Parohia Maltezi și Năstase Valentin – preot paroh al Parohiei Făcăeni.

          La slujbă au fost prezenți un număr mare de credincioși, alături de oficialitățile locale.

          În cuvântul său de învățătură,  preacucernicul preot paroh Stanchi Marius a subliniat viața și minunile Sfântului Pantelimon, care s-a născut în anul 275 d.Hr., în provincia Nicomidia din Imperiul Roman, pe numele real Panteleon.

          Acesta a fost martirizat în anul 303 în timpul persecuției lui Dioclețian, fiind considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitorul bolnavilor.

          La sfârșitul slujbei s-a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii sfântului lăcaș, iar credincioșii prezenți au primit pachete cu alimente din partea domnului Brateș Costel-Primarul Comunei Stelnica.

 

          A consemnat preot paroh Stanchi Marius, Parohia Sfântul Pantelimon – Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut