ARTICOLE
FEB
27
THU

Grigore Alexandrescu omagiat la Parohia Feteștii Noi

Categoria Noutăți    |     10:49

Grigore Alexandrescu omagiat la Parohia Feteștii Noi

Galerie foto

La 22 februarie 1810, la Târgoviște se năștea Grigore Alexandrescu, fiul vistiernicului Mihai Alexandrescu și al Mariei.

În cei 75 de ani pe care i-a petrecut pe pământ, a scris poezii închinate Micii Uniri, poezii în care își îndeamnă poporul să-l aprecieze pe Alexandru Ioan Cuza pentru efortul pe care l-a depus pentru a-și uni poporul, dar și foarte multe fabule în care reliefează foarte bine mojicia, egoismul, răutatea și viclenia oamenilor. Totodată ne descrie și frumusețea și liniștea mănăstirilor românești.

În semn de profundă apreciere, la 210 ani de la nașterea sa, în Parohia Feteștii Noi, mai mulți copilași din grupul de cateheză al bisericii, cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani, pregătiți de doamnele preotese Duță Maria și Mocanu Florentina i-au prezentat pe scurt viața și activitatea poetului și au recitat din poezii și fabule.

La sfârșitul activității, copilașii au primit din partea preotului paroh Tatian Mocanu câte o carte cu versuri de Grigore Alexandrescu și ouă cu surpriză, iar din partea enoriașilor,  prăjituri.

A consemnat Mocanu Florentina