ARTICOLE
DEC
29
SUN

Bucuriile copilăriei la Parohia Feteștii Noi

Categoria Noutăți    |     13:13

Bucuriile copilăriei la Parohia Feteștii Noi

Galerie foto

Activitățile cu copiii aduc bucurie nu doar celor mici, ci și celor mari. Râsetele inocente și cristaline ne fac pe noi, adulții, uneori împovărați de problemele cotidiene să ne întoarcem în timp, să retrăim clipele ludicului timpurilor noastre.

Lunile noiembrie și decembrie au adus pentru copilașii din parohia „Nașterea Maicii Domnului”, Feteștii Noi – Vlașca, noutate prin activitățile la care au participat.

Spre sfârșitul lunii noiembrie, emotivi am început să lucrăm împreună, vorbind despre Sfântul Andrei, despre încreștinarea poporului nostru și ne-am hotărât să realizăm diverse decorațiuni la fiecare întâlnire. Mânuțele dibace au colorat repede orez în culorile tricolorului și au umplut câteva borcane la care se uită cu drag și mândrie de câte ori vin la biserică.

Pe 5 decembrie 2019, copilașii au împodobit un brăduț în biserică și au cântat colinde, iar a doua zi, pe 6 decembrie, toți copiii din ciclul primar și de la grădinița din cartier, însoțiți de doamnele educatoare și învățătoare, dar și de doamnele preotese Marian Iuliana si Duță Maria, au participat la Sfânta Liturghie și au cântat colinde. Din partea preotului Tatian Mocanu și a parohienilor, toți copiii au primit câte un pachețel cu dulciuri la plecarea de la biserică.

Tot pe 6 decembrie 2019, copilașii au decorat împreună cu doamnele preotese Duță Maria și Mocanu Florentina ornamente din ipsos pentru Crăciun din dorința de a mai împodobi încă un brad doar cu ornamente confecționate de ei. La sfârșitul activității s-au bucurat de darurile dulci (prăjituri de post) și sucuri oferite de familia Zainea din Fetești.

Următorul sfârșit de săptămână a fost așteptat cu nerăbdare de copiii bucuroși, care au venit într-un număr mai mare de data aceasta și au lucrat sârguincios, îndrumați atent de doamnele preotese, confecționând de data aceasta câte un Moș Crăciun din materiale textile, iar la sfârșit au primit cu toții câte o vată de zahăr din partea cântărețului Marian Brătianu.

Bucuria și mai mare a fost când și-au împodobit brăduțul, pe data de 20 decembrie cu decorațiunile făcute de ei, dar și de doamnele Avram Adriana și Marian Iuliana. Elevii au cântat colinde și au primit și floricele din porumb, dăruite tot de cântărețul bisericii.

Copiii participă acum bucuroși la Sfanta Liturghie și asteaptă nerăbdatori ziua Nașterii Domnului, când îi vor colinda pe săteni, la sfârșitul slujbei și când Moș Crăciun le va dărui tuturor cadouri pentru strădania lor.

 

A consemnat presbitera  Mocanu Elena Florentina