ARTICOLE
DEC
02
MON

Te Deum la Centenarul Marii Uniri în parohiile Protopopiatului Fetești

Categoria Noutăți    |     21:51

Te Deum la Centenarul Marii Uniri în parohiile Protopopiatului Fetești

Galerie foto

Duminică, 1 decembrie 2019, când toți românii sărbătoresc Marea Unire într-o singură țară, în toate bisericile din cuprinsul Protopopiatului Fetești s-a săvârșit slujba de Te Deum, după Sfânta Liturghie.

Preoți și popor au mulțumit Preabunului Dumnezeu, pentru faptul că avem de 101 de ani o țară unită și creștină, rugându-L totodată să își reverse mila Sa cea bogată peste toți.

În Parcul Central din Municipiul Fetești, au avut loc manifestări și mai  multe ceremonii prilejuite de aniversarea zilei de 1 Decembrie.

Festivitatea a început la orele 11.30, cu salutul Drapelului de Luptă și a Gărzii de Onoare de către Domnul Sorin Gafițoi, Primarul Municipiului Fetești, oficialitățile din cadrul Armatei Române și toți cei prezenți, după care a început slujba de Te Deum, oficiată de către preoții Cercului Pastoral Misionar Fetești.

Ceremonia s-a încheiat cu o depunere de coroane din partea celor prezenți.

În orașul Țăndărei,  au avut loc festivități de sărbătorire a zilei naționale a României . Programul a început cu intonarea imnului național, după care a urmat depunerea de coroane din partea oficialităților locale.  A urmat slujba de Te Deum, oficiată de preacucernicii preoți Ion Florin și Alecu Vasile, apoi a  urmat  un program artistic susținut de copiii Casei de Cultură Luceafărul din oraș.

În comuna Borcea, soborul de slujitori  a săvârșit slujba de Te Deum în fața monumentului eroilor din fața primăriei, pentru Ziua Națională. La acest eveniment au luat parte doamna senator Pațurcă Natalia, autorități locale și județene, polițiști, jandarmi, pompieri, reprezentanți I.S.U., elevii îmbrăcați în costume naționale, însoțiți de părinți și cadre didactice.