ARTICOLE
NOV
02
SAT

Hramul Spitalului „Sfinții Cosma și Damian” din Fetești

Categoria Noutăți    |     19:50

Hramul Spitalului „Sfinții Cosma și Damian” din Fetești

Galerie foto

În seara zilei de joi, 31 octombrie 2019, la Capela Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din Fetești s-a săvârșit Vecernia Mare și Litia, în cinstea Sfinților Doctori ocrotitori Cosma și Damian din Asia.

La invitația preotului de caritate Vădana Ștefan Alexandru, la această slujbă au participat un sobor de preoți din cadrul Protopopiatului Fetești,  precum și credincioși și personal medical al Spitalului Municipal Fetești.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Stanchi Marius de la Parohia Stelnica, acesta îndemnându-i pe creștini să le urmeze viața celor doi sfinți și să facă rugăciuni permanent, pentru a primi har și binecuvântare de la Dumnezeu.

A două zi, vineri, 1 noiembrie 2019, începând cu orele 08.00, a fost oficiată Utrenia, Sfânta Liturghie și parastasul pentru personalul medical și bolnavii care s-au mutat la Domnul. După terminarea slujbei, preotul capelan, însoțit de ingrijitorii voluntari ai capelei au împărțit 50 de porții de mâncare caldă și pachete cu mâncare credincioșilor prezenți la slujbă, precum și 65 de porții bolnavilor internați în ziua hramului în spital.

În cursul aceleiași zile, activitatea social filantropică a fost continuată prin distribuirea a 15 pachete cu alimente, apă și iconițe copiilor aflați în grija Casei de Tip Familial "Gabriela", din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Fetești.

 

A consemnat Preot Vădana Ștefan