ARTICOLE
OCT
08
TUE

Târnosirea Capelei Militare din Baza Aeriană 86 Borcea din județul Ialomița

Categoria Noutăți    |     15:22

Târnosirea Capelei Militare din Baza Aeriană 86 Borcea din județul Ialomița

Galerie foto

Luni, 7 octombrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu s-a săvârșit slujba de sfințire (târnosire) a bisericii militare ortodoxe cu hramurile „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina” din Baza Aeriană 86 – Borcea din județul Călărași, prin delegatul eparhial Arhimandritul Rafail, vicar eparhial.

Sub protia preacuviosului părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, au slujit preacucernicul părinte consilier Nicușor-Silviu Dascălu, părintele Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești și preacucernici părinți din municipiul Fetești, preoți militari din țară și diaconi.

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat lăcașul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea sluji în condiții canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfințirea icoanelor  catapetesmei.

A urmat săvârșirea primei Sfinte Liturghii în biserica militară ortodoxă cu hramurile „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul și Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina” din Baza Aeriană 86 – Borcea după slujba de târnosire (sfințire).

Răspunsurile liturgice au fost date de câțiva membri ai Corului Protopopiatului.

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, a vorbit credincioșilor despre jertfa întemeierii acestei capele militare și zidirii acestei frumoase biserici,  mulțumind celor care au ajutat la întemeiere și mai apoi la ridicarea acestui locaș de cult, adevărați ctitori și binefăcători. Datorită lor am putut săvârși această slujbă și fie ca pomenirea lor să fie din neam în neam.

Cu această ocazie au fost acordate  mai multe distincții ctitorilor sfântului locaș pentru lucrarea jertfelnică depusă la ridicarea bisericii:

- Preacucernicului Părinte Manea George, Medalie Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor;

- Doamnei Economist Șendroiu Iuliana, Medalie Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor;

- Doamnei Alexe Daniela, Sfânta Scriptură aniversară – Centenarul Marii Uniri;

- Doamnei Iacob Viviana, Sfânta Scriptură aniversară – Centenarul Marii Uniri

- Domnului Popescu Daniel, Sfânta Scriptură aniversară – Centenarul Marii Uniri

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au avut binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfințită.