24 ianuarie –Unirea Principatelor Române

În data de 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire-Unirea Principatelor Române, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.

Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului unitar român.

Cu această ocazie, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Fetești, a organizat și participat la două evenimente care să marcheze această zi istorică pentru poporul român.

Astfel, în data de 22.01.2016, cei 14 copii de etnie rromă din cadrul proiectului ,,Pentru o viață mai bună!’’, au fost stimulați să cerceteze singuri contextul istoric și implicațiile unirii din 1859.

Asistentul social, Stanchi Laura, din cadrul Biroului de Asistență Socială-Protopopiatul Fetești, le-a prezentat copiilor în format Power Point, evenimentele care au dus la Mica Unire din 1859, precum și informații despre cele patru personalități care au contribuit la desăvârșirea Unirii: Mihail Kogălniceanu, Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri și I.C. Brătianu.

Al doilea eveniment s-a desfășurat la sediul Casei de Cultură a Municipiului Fetești, în cadrul căruia elevii de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești și Liceul Teoretic Carol I Fetești, au susținut un mic program artistic format din : piese de teatru, cântece și poezii dedicate Micii Uniri.

La acest eveniment asistentul social din cadrul Protopopiatului Fetești a participat în calitate de invitat și partener.

În închidere, toți cei prezenți să omagieze cum se cuvine ziua Micii Uniri, s-au prins în Hora Unirii, în aminitirea acelei zile.

A consemnat asistent social STANCHI LAURA-ALINA, Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut