Cinstirea icoanei Maicii Domnului „Prodromița” la parohia Săveni

Biserica Parohiei Săveni și-a serbat hramul de vară cu prilejul prăznuirii Icoanei Maicii Domnului „Prodromița”, ocrotitoarea comunității noastre.

Cu acest prilej, în seara zilei de 11 iulie 2024, au fost săvârșite slujba Vecerniei unite cu Litia și Taina Sfântului Maslu, de către un sobor de preoți, invitați de slujitorii parohiei, preoții Toader Giorgian și Jugănaru Florin.

Ziua prăznuirii, 12 iulie 2024, a fost cufundată într-o adâncă stare de sărbătoare, la slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii participând un sobor impresionant de preoți, având ca invitați speciali pe Preacuviosul Maxim Drăguț, Director de dezvoltare în cadrul sectorului învățământ din Arhiepiscopia Iașilor și pe părintele diacon Mînzu Florin Alexandru, slujitor al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Spiridon” din București. Alături de noi au mai fost si preacucernicii preoți ai Cercului Pastoral Țăndărei.

De față la toate aceste evenimente au fost și credincioșii parohiei, care au venit într-un număr impresionant pentru a-și cinsti ocrotitoarea.

Related Posts

Sari la conținut