Activitate filantropică în parohiile Protopopiatului Fetești pe Trimestrul al II–lea – 2024

În perioada aprilie – iunie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, s-au desfășurat activități filantropice în majoritatea parohiilor.

Filantropia creștină este o componentă importantă și necesară a strategiei misionar – pastorale a parohiei. Comunitatea parohială trebuie să fie o comunitate de mărturie și de slujire. Preotul este cel care învață oamenii să se ajute și este cel care organizează, împreună cu comitetele parohiale, activități filantropice și sociale ale parohiei, cu sprijinul altor parteneri din parohie (societăți comerciale, persoane fizice etc).

În Protopopiatul Fetești își desfășoară activitatea 41 de parohii, oferind sprijin pentru 402 copii, 246 persoane vârstnice, 60 persoane aflate în dificultate, 186 de familii și 10 persoane cu dizabilități, în valoare totală de 61.609 lei.

Activitatea social filantropică desfășurată la nivelul parohiilor din cuprinsul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, se realizează în conformitate cu Statutul pentru organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române și Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de asistență socială din Biserica Ortodoxă Română.

 

A consemnat, Spătaru Maria Melania – Protopopiatul Fetești.

Related Posts

Sari la conținut