Informații despre albine prezentate grupului de cateheză din parohia Feteștii Noi

Luna mai a fost plină de activități frumoase și interesante pentru copiii din grupul de cateheză din parohia Feteștii Noi.

Cu ocazia zilei internaționale a albinelor- pe 20 mai, sub îndrumarea doamnei învățătoare Badea Maria și a doamnelor preotese Duță Maria și Mocanu Elena Florentina a fost susținută o activitate din care copiii au aflat cum se dezvoltă albinele, unde și cum trăiesc. Nu au lipsit nici surprizele- părintele paroh Mocanu Tatian le-a arătat copiilor un costum de apicultor pe care au putut să-l probeze, un stup gol, rame și foi de ceară pe care albinele construiesc fagurii și le-a adus mai mulți trântori  (masculii albinelor) pe care copiii i-au luat în palme fără nicio teamă.

Alături de cadrele didactice copiii au avut și partea de craft în care au colorat, decupat și lipit până au obținut o imagine frumoasă în relief cu un stup și-o albinuță și pe care le-au dus acasă pentru a le arăta părinților cât de frumos au lucrat.

Bineînțeles că la sfârșitul activității copiii s-au și îndulcit cu produse apicole. Părintele profesor Duță Nicolae a donat două bucăți de faguri cu miere din care copiii au mâncat și 30 de borcănele cu miere pe care le-au primit acasă.

Cu toții au plecat acasă cu un bogat bagaj de cunoștințe și cu mai multa dragoste și respect pentru albine.

Related Posts

Sari la conținut