Activitate culturală în Protopopiatul Fetești

Cine dorește o societate de oameni liberi și creatori trebuie să încurajeze lectura și să formeze cititori”.

      În data de 24 mai 2024, a avut loc o activitate organizată în cadrul Bibliotecii ”ION VLAD” Fetești Sat, în parteneriat cu Biroul de Asistență Socială, Protopopiatul Fetești, marcând astfel nașterea sculptorului Ion Vlad care ii poartă și numele bibliotecii.

Copii beneficiari Serviciului Social Acordat în Comunitate destinat Persoanelor Adulte, însoțiți de doamna lucrător social, Spătaru Maria Melania au mers la bibliotecă, unde doamna bibliotecar Spârcaci Alexandrina le-a vorbit și le-a prezentat copiilor detalii despre sculptorul ION VLAD .

Aceștia au aflat că a fost un artist de talie universală, al doilea sculptor român consacrat, după Constantin Brâncuși, fiind cel care a realizat basorelieful de pe fațada Operei din București sau statuia poetului Mihai Eminescu, ridicată în inima Parisului. S-a născut la 24 mai 1920, la Fetești, jud. Ialomița.

Fiecare bibliotecă este specifică în felul său, însă specificul îl formează modul său de activitate. Deci, să parcurgem mereu împreună drumul cunoștințelor prin lectură și prin intermediul activităților culturale.

A consemnat, Spătaru Maria Melania – Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut