Sărbătoarea ocrotitorilor parohiei Platonești

 

Marți, 21 mai 2024, parohia „Sfinții Împărați Constantin și Maica sa Elena” din Platonești și-a serbat ocrotitorii.

La invitația părintelui paroh Pavel Titel, au fost împreună rugători prin oficierea Sfintei Liturghii, preacucernicii preoți Iordache Sebastian, preot pensionar, Neagu Cristian de la parohia ,,Sfinții Arhangheli” – Lăcusteni, Alecu Vasile de la parohia „Sfinții Voievozi”- Țăndărei, Marian Adrian de la parohia „Sfântul Ilie”-Fetești, Marina Adrian  Liviu de la Spitalul Municipal Fetești și părintele Protopop Pătrlăgeanu Marian.

Alături de credincioșii prezenți au fost și de această dată prezente autoritățile locale, în frunte cu domnul primar Florinel Negraru.

Bucuria comuniunii în rugăciune a fost încununată de prezența unui număr însemnat de credincioși, printre aceștia numărându-se și fii ai satului, plecați de mult de pe aceste meleaguri bărăgănene.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele pensionar Sebastian Iordache, care a vorbit credincioșilor despre viața  Sfinților Împărați, îndemnând la imitarea Sfinților, pentru a dobândi împlinirea cererilor de fiecare dată când le este cerut ajutorul.

După oficierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșit parastasul pentru ctitorii ,preoții, cântăreții și consilierii parohiali trecuți la Domnul.

Păstrând tradiția, domnul Nicolae Pavel, fiu al satului, interpret de muzică populară, alături de alți colegi, au încântat auditoriul prezent la agapa frățească din incinta Căminului Cultural, aducând  aminte cu nostalgie, de satul de altă dată, plin de locuri pitorești și oameni gospodari!

A consemnat

Preot paroh Pavel Titel

Related Posts

Sari la conținut