Binecuvântarea Sfântului Ierarh Nectarie pentru personalul medical și pacienții Spitalului Municipal Fetești

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor în perioada 17-19 mai 2024, au poposit în mijlocul pacienților, cadrelor medicale și credincioșilor, racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie, de la parohia  ,,Adormirea Maicii Domnului”- Fetești Oraș, în Capela „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian”, cât și în incinta Spitalului Municipal  ,,Anghel Saligny” din Fetești.

Trei zile consecutive de rugăciune continuă au adus bucurie și nădejde pentru pacienții aflați internați în spital.

Vineri 17 mai 2024, după sosirea Sfintei racle, preacucernicii preoți Spătaru Daniel, Marian Adrian, Roibu Dănuț, Neagu Cristian, Mocanu Tatian, Constantin Vicențiu, Chioveanu Nicolae și părintele capelan Marina Adrian Liviu, au oficiat în incinta Capelei Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, apoi au oficiat Taina Sfântului Maslu, în Secția de Boli interne a Spitalului, alături de un număr impresionant de cadre medicale, în frunte cu domnișoara manager Tudor Silica Vali. Toți pacienții au sărutat cu bucurie racla Sfântului Nectarie, au fost unși cu untdelemn sfințit și au primit iconițe  cu chipul sfântului din partea părintelui capelan.

Seara, începând cu ora 17, a fost oficiată Slujba Privegherii alături de un număr însemnat de credincioși.

Sâmbătă 18 mai 2024, a fost oficiată Sfânta Liturghie și Slujba Parastasului pentru cei trecuți la Domnul în timpul pandemiei, alături de cadrele medicale și conducerea spitalului, care s-au implicat exemplar, organizând și pregătind toate cele necesare parastasului, anume 50 de pachete cu hrană neperisabilă, care au fost împărțite ulterior pacienților din spital.

Începând cu ora 17:00 , la invitația părintelui capelan, au participat în Capela spitalului la Taina Sfântului Maslu,  preacucernicii preoți: Ilie Mihalache, Roibu Dănuț, Marian Adrian și Dima Ioan, în prezența unui număr mare de credincioși și a cadrelor medicale, înălțându-se rugăciuni pentru sănătate și boală îndelungată, fiind pomeniți atât cei prezenți cât și cei aflați pe patul de suferință.

La momentul predicii, părintele misionar doctor Ilie Mihalache a vorbit celor prezenți despre viața și minunile săvârșite de Sfântul Ierarh Nectarie, îndemnând pe cei prezenți la îndrăzneală și nădejde în mijlocirea Sfântului.

Duminică, 19 mai, 2024 ,a fost oficiată Utrenia, Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, și Sfânta Liturghie, iar în jurul prânzului racla cu Cinstitele Moaște a fost dusă înapoi la parohia „Adormirea Maicii Domnului”- Fetești Oraș.

Acest demers făcut în contextul anului omagial dedicat pastorației bolnavilor și Sfinților Doctori fără de arginți, a fost o binecuvântare și o mare bucurie duhovnicească atât pentru pacienți, personalul medical, auxiliar, cât și pentru credincioșii care participă regulat la Slujbele oficiate în Capela Spitalului.

Mulțumim Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, părintelui Daniel Spătaru pentru dragostea arătată prin oferirea Sfintei racle și tuturor credincioșilor prezenți, rugând pe Sfântul Ierarh Nectarie, să împlinească rugăciunea și cererea tuturor celor ce cu dragoste i-au cerut ajutorul!

 

A consemnat preot capelan Adrian Liviu Marina

Related Posts

Sari la conținut