Taina Sfântului Maslu la parohiile Făcăeni și Găița

Urmând apostolilor, preoţii Cercului Pastoral Făcăeni au săvârsit această Sfântă Taină, miercuri la ora 15:00 la parohia Făcăeni și începând cu ora 17:00 la parohia Găita din Protopopiatul Fetesti, așa cum ne arată sfântul Iacob: „Este cineva bolnav între voi ? Să cheme preoţii Bisericii şi ei să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui (Iacob V 14-15).

 

Rugăciunea a început la ora 15:00 la parohia Făcăeni, unde s-au adunat credincioșii parohiei veniți pentru a participa la Taina Sfântului Maslu care are în primul rând, un caracter sfinţitor prin efectul duhovnicesc de vindecare al bolilor sufleteşti şi apoi un efect de vindecare al bolilor trupeşti, fizice, atunci când această vindecare este folositoare pentru mântuirea sufletului bolnavului. Pentru că atunci când cineva are tăria sufletească de a suporta boala, purtarea cu răbdare a acestei suferinţe reprezintă tot o însănătoşire.

 

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Corbu Dorin de la parohia Bordușani, care le-a vorbit celor prezenți despre perioada în care ne aflăm, a Postului Mare, despre importanța ajutorării aproapelui mai ales al celor bolnavi care au nevoie atât de sprijin sufletesc, cât și de sprijin trupesc.

 

Apoi începând cu ora 17:00, credincioșii alaturi de preoții cercului pastoral, s-au bucurat de participarea la Taina Sfântului Maslu a preacuviosului părinte Arhimandrit Rafail, Vicar eparhial. La sfârșitul slujbei preacuviosul părinte Vicar eparhial a ținut un cuvânt de învățătură reiterând importanța femeii în planul mântuirii, precum stăruința femeii cananeence înaintea Mântuitorului pentru ca fiica ei să fie vindecată. Rolul femeii pe care aceasta îl are în societate în vederea aducerii la sfânta biserică și la credință a copiilor ei, a soțului ei. Precum și faptul că fiecare dintre noi suntem apostoli, iar prin purtarea noastră putem să influențăm aducerea celor depărtați de Dumnezeu la biserică în scopul mântuirii tuturor.