„Credință și știință- izvor de sănătate”

În ziua de miercuri, 10 aprilie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, începând cu ora 10:00, preacucernicul preot capelan Marina Adrian Liviu de la „Capela Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” a Spitalului Municipal  „Anghel Saligny” din Fetești, alături de părinții slujitori de la Spitalele Municipale din Slobozia și Călărași, au participat în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din București, la conferința „Credință și știință- izvor de sănătate”, organizată în contextul anului omagial al pastorației bolnavilor și al Sfinților Doctori fără de arginți, de către Patriarhia Română în colaborare cu Fabrica de Antibiotice Iași.

Alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost prezenți și Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila și Dl. Director General Ioan Nani, Antibiotice Iași.

De asemenea, pe lângă preoții de caritate din țară invitați, au fost prezenți medici generaliști, farmaciști, medici de familie, manageri și medici specialiști.

Au fost abordate o serie de teme actuale privind relația dintre credință și știință ca factori complementari în vindecare, evidențiindu-se totodată și rolul preotului în mijlocul bolnavilor, cât și al comunității, din perspectiva pastoral-misionară, ca mijloc de legătură tainică între bolnav și Doctorul Suprem al trupurilor și al sufletelor, Mântuitorul Hristos.

Conferința s-a încheiat cu un moment artistic susținut de un Cvartet al Orchestrei Medicilor București.

 

A consemnat preot Capelan Adrian Liviu Marina

Related Posts

Sari la conținut