Acțiuni social – filantropice ale Parohiilor din Protopopiatul Fetești în perioada ianuarie – martie 2024

În această perioadă, cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, parohiile din cadrul Protopopiatului Fetești, prin grija preoților, cu ajutorul credincioșilor, în contextul ”Anului Omagial al Pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, au desfășurat acțiuni social – filantropice, au oferit medicamente, hrană rece, masă caldă, îmbrăcăminte, etc. venind în sprijinul familiilor cu posibilități materiale limitate.

Parohiile din cuprinsul Protopopiatului Fetești, au raportat implicarea în activități sociale, oferind sprijin material și financiar pentru 194 copii, 569 persoane vârstnice, 16 persoane aflate în dificultate, 93 familii și 5 persoane cu dizabilități, în valoare totală de 48.096 lei, bani proveniți din colecte, donații, sponsorizări și fonduri proprii.

Prin activitățile filantropice desfășurate cu sprijinul comitetelor parohiale, voluntarilor și colaboratorilor, parohiile au avut în vedere întrajutorarea și îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor și familiilor asistate.

Activitatea social – filantropică desfășurată la nivelul parohiilor din cuprinsul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, se realizează în conformitate cu Statutul pentru organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române și Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de asistență socială din Biserica Ortodoxă Română.

 

A consemnat, Spătaru Maria Melania – Lucrător social – Protopopiatul Fetești

Related Posts

Sari la conținut