„Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate, se vor ierta lui. Mărturisiţi-vă deci unul altuia păcatele şi vă rugaţi unul pentru altul, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului” (Iacov 5, 14-16).
Taina Sfântului Maslu poate fi socotită o Taină a comuniunii, întrucât nimeni nu se roagă doar pentru sine, ci toţi (şi) pentru ceilalţi, fie prezenţi, fie că se află pe patul suferinţei, la spital, ori acasă, astfel că în data de 27 martie 2024, preoții din Cercul Pastoral Făcăeni s-au unit în rugăciune și au săvârșit Taina Sfântului Maslu la parohiile Bordușani și Maltezi din Protopopiatul Fetești.
Rugăciunea a început la parohia Bordușani de la ora 8:00, alături de credincioșii din parohie veniți pentru a dobândi însănătoșirea trupească și sufletească dar cu prioritate, însănătoşirea sufletească, fără de care cea trupească nu-i posibilă şi nici nu are valoare în planul mântuirii. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Tudor Ion de la parohia Făcăeni, care le-a vorbit celor prezenți despre perioada în care ne aflăm, a Postului Mare, despre toate evenimentele care se rememorează și care se încheie cu Învierea Mântuitorului.
De la ora 10:00, credincioșii de la parohia Maltezi adunați în Sfânta Biserică, s-au rugat alături de preoții prezenți, pentru tămăduirea trupească și sufletească a lor și celor apropiați. Părintele Stanchi Marius de la Parohia Stelnica, a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre puterea vindecării prin rugăciunile rostite în cadrul Tainei Sfântului Maslu.