1 și 8 martie, sărbătorite la Capela „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian”

În Capela Spitalului Municipal Fetești, odată cu debutul calendaristic al primăverii, au avut loc o serie de activități pastoral-misionare și social-filantropice, menite sa intensifice viața religioasă din cadrul acestei mici comunități.

Astfel că, în ziua de 1 martie 2024, după oficierea Sfintei Liturghii și a Sfințirii Apei, părintele capelan Marina Adrian Liviu a oferit în dar tuturor doamnelor prezente cât și personalului auxiliar, medical, dar și pacientelor din spital, un Mărțișor duhovnicesc, binecuvântând totodată prin stropirea cu apă sfințită întregul ansamblu al clădirilor spitalului.

De asemenea, sâmbătă, 9 martie 2024, au fost oferite în dar tuturor mamelor creștine câte o diplomă de recunoștință, cu ocazia zilei internaționale a femeii, 8 martie.

În duminica Lăsatului sec de carne, 10 martie 2024, după oficierea Sfintei Liturghii,  „mica familie” formată în jurul capelei spitalului, formată în mare parte din persoane vârstnice singure, cu diverse probleme de sănătate, au primit în dar cărți de Rugăciuni pentru sănătate și boală, în contextul Anului omagial dedicat pastorației bolnavilor, participând cu bucurie și la o agapă frățească, oferită cu drag de părintele capelan.

Nădăjduim și dorim ca astfel de activități, întotdeauna să prioritizeze „omul”, membru viu al bisericii, încercând totodată să alinăm și să ușurăm fie vârsta înaintată, fie singurătatea, fie boala, sau alte neputințe întâlnite tot mai des din păcate.

 

A consemnat:

Preot Capelan,

Adrian Liviu Marina

Related Posts

Sari la conținut