Activitate catehetică desfășurată cu elevii din parohia Borcea I, Protopopiatul Fetești

Joi, 15 februarie 2024, elevii de la Școala Gimnazială Nr. 2 Borcea  au fost prezenți la Biserica cu hramul „Sfântul Nicolae”  din localitate, unde  s-a susținut o cateheză demonstrativă având ca temă: ”Sfânta Spovedanie și Împărtășanie”.

La acest eveniment catehetic au participat ca invitați preoții din cercul catehetic Borcea-Ștefan cel Mare. Destinatarii acestei cateheze au fost aproximativ 20 de elevi din clasa a III-a însoțiți de doamna învățătoare Pușcasu Elena.

În deschidere, a luat cuvântul părintele paroh Hangu Gheorghe, prezentând importanța acestor întâlniri catehetice în viața oricărei parohii, precum și necesitatea  colaborării între Biserică și Școală.

Cateheza a fost realizată în conformitate cu programa catehetică a anului 2024,  s-a avut în vedere o recapitulare a momentelor  când Mântuitorul nostru Iisus Hristos a instituit cele doua Taine.

În cadrul susținerii, preotul Zăldoiu Nelu a vorbit despre cât de necesară este prezența Sfintei Împărtășanii in viața noastră: „Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu petrece întru Mine și Eu întru el” (Ioan 6,56).

Elevii prezenți au participat activ în cadrul lecției și au răspuns  prompt la întrebările adresate,  contribuind efectiv la desfășurarea catehezei.

În încheiere, părintele Tudose Nicolae a completat că Sfânta și Dumnezeiasca Împărtășanie are un rol esențial în mântuirea noastră, prin primirea Trupului și Sângelui lui Hristos  noi ne îndumnezeim, ne sfințim, „nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine” (Galateni 2, 19)

La final, elevii au primit din partea parohiei câte o iconiță,  o carte de rugăciuni și o mică gustare.

A consemnat preot Nelu Zăldoiu

Related Posts

Sari la conținut