Ziua Unirii Principatelor sărbătorită în parohia Feteștii Noi

În parohia Feteștii Noi, miercuri, ziua de 24 ianuarie  2024 a fost zi de sărbătoare și de împreună lucrare pentru tinerele vlăstare din parohie.

De dimineață preotul paroh Mocanu Tatian a săvârșit Sfânta Liturghie, iar la sfârșit împreună cu toți cei prezenți au înălțat rugăciuni în cadrul slujbei de Te Deum cu ocazia comemorării Zilei Unirii Principatelor Române.

Pregătiți de doamna profesor pentru învățământ primar Badea Maria, de doamna preoteasă Mocanu Florentina și de către doamna preoteasa Duță Mioara copiii din cadrul grupului de cateheză au marcat această zi importantă pentru istoria noastră printr-un scurt moment artistic cu cântece și poezii.

Despre însemnătatea zilei, tuturor credincioșilor, dar mai ales copiilor, le-a vorbit domnul primar al orașului Fetești- domnul Laurențiu Șonchereche, participând și la slujbă, dar punctând și momentele importante ale înfăptuirii Micii Uniri, precizându-le cu date exacte despre domnii și domnitori, despre lupta și sacrificiul înaintașilor noștri pentru unitate și i-a îndemnat pe toți să-și respecte și să-și urmeze dascălii.

La sfârșitul activității gospodinele din parohie i-au servit pe toți cu prăjituri de post, iar domnul primar le-a oferit copiilor dulciuri, felicitându-i pentru bogata activitate la care participă constant.

Related Posts

Sari la conținut