Lecție catehetică demonstrativă la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Giurgeni

Joi, 18 ianuarie 2024, la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Giurgeni, s-a organizat lecția catehetică demonstrativă, de către Preotul Paroh Ignat Neculai.

La această întâlnire au participat 26 copii din Parohie, cu vârste cuprinse între 10-14 ani și au asistat Preoții din Cercul Pastoral-Misionar, Țăndărei, condus de părintele Marian Pătărlageanu, Protopop de Fetești și domnul Tănase Alexandru, inspector cu catehizarea parohială, din partea Centrului Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Tema propusă a fost „Sfânta Liturghie-bucuria copiilor”. Părintele paroh a folosit pentru expunere planșe pedagogice cu imagini din timpul Sfintei Liturghii, obiecte liturgice folosite la Sfintele Taine, făcându-se o simulare la pregătirea Sfintelor Daruri( Proscomidia), prezentarea pe larg,  a veșmintelor preoțești, cât și a obiectelor liturgice ce se află pe Sfânta Masă, în timpul Sfintei Liturghii.

După această prezentare, într-o frumoasă și documentată expunere, părintele a arătat, pe înțelesul copiilor, cum se desfășoară actul liturgic, care însoțește creștinul în urcușul duhovnicesc al mântuirii.

Ca izvoare de inspirație s-au folosit planșe, Sfânta Scriptură, Liturghierul, Sfintele Vase, lucruri care au trezit un interes real in sufletele copiilor, aceștia redând pe fișele de lucru expunerea lecției catehetice prezentate.

Înainte de încheierea lecției, domnul Tănase Alexandru, inspector catehetic, a făcut aprecieri asupra orei expuse și i-a îndemnat pe copii la o mai buna prezență și implicare în viața bisericească, alături de părinte.

Ora de cateheză s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Toți cu inima curată…”, iar copiii prezenți au primit din partea domnului inspector, câte un exemplar din revista „Bărăganul Ortodox”, iar din partea Parohiei, cărți de rugăciuni, cruciulițe și câte o pungă cu dulciuri.

A consemnat preotul paroh Ignat Neculai, Parohia Giurgeni.

Related Posts

Sari la conținut