Ziua culturii naționale sărbătorită în parohia Feteștii Noi

Duminică, 14 ianuarie 2024, după ce au participat la Sfânta Liturghie, 22 de copii- membrii ai grupului de cateheză din parohia Feteștii Noi, sub îndrumarea doamnei profesor pentru învățământ primar Badea Maria și a doamnelor preotese Mocanu Florentina și Duță Maria, au participat la un cerc literar  susținut în biserică.

Copiilor li s-a vorbit despre însemnătatea zilei naționale a culturii, despre poetul Mihai Eminescu dar și despre multe alte nume „grele” din cultura română: Ion Creangă, I.L. Caragiale, Brâncuși, Petre Ispirescu, Otilia Cazimir…

În a doua partea a activității copiii au recitat fiecare câte o parte din Luceafărul- strofe pe care le primiseră cu o săptămână înainte pentru a le învăța, iar cadrele didactice le-au explicat așa cum au putut mai bine acest poem pentru ca ei să-l înțeleagă ca pe o poveste frumoasă.

Ilie Daria, una dintre fetițele participante la toate activitățile grupului, foarte talentată la desen, a realizat 3 desene mari pe care apoi împreună cu toți colegii le-a colorat și pe care le-am expus în pridvorul bisericii pentru a fi văzute și apreciate de părinții copiilor.

Părintele paroh Mocanu Tatian i-a îndemnat pe toți participanții să-și respecte și să-și iubească profesorii și înaintașii, să fie dornici spre cunoașterea trecutului și a oamenilor de cultură români.

Cu sprijinul Primăriei Fetești le-au fost oferite tuturor copiilor prezenți pachete cu dulciuri, pentru care au mulțumit și pe care și le-au luat acasă la sfârșitul activității.

Related Posts

Sari la conținut