Zile de sărbătoare și de folos duhovnicesc pentru membrii parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Fetești Buliga

Cu ajutorul Milostivului Dumnezeu și cu binecuvântarea chiriarhului locului, Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 23-27 decembrie 2023, parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Fetești Buliga a îmbrăcat veșmântul de sărbătoare, primind în mijlocul comunității de credincioși racla cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, făcătorul de minuni și vindecătorul de boli.

La acest moment duhovnicesc, împletit cu speranță și rugăciune au participat părinții: Adrian Marin de la parohia „Sfântul Ilie” – Fetești, Adrian Liviu Marina de la Capela Spitalului Municipal Fetești, Adrian Ștefan Catrina, preot II la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” – Unirea, precum și părinții Daniel Spătaru și Neagu Iliescu de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Fetești Oraș, care au aprobat cu bucurie cererea părintelui Dănuț Roibu, ca racla cu moaștele Sfintului Nectarie care ocrotesc biserica din Fetești-Oraș să ajungă la Buliga spre folosul trupesc și duhovnicesc la enoriașilor.

Moaștele Sfântului Nectarie au fost primite cu mare bucurie de către pelerini, fiind purtate în procesiune de la intrarea în cartierul Buliga spre biserica parohiei cu numeroase cântări de laudă închinate acestui sfânt ocrotitor.

Cu acest prilej, Pr. Prof. Dr. Neagu Iliescu, a predicat tuturor închinătorilor prezenți la acest eveniment despre minunile pe care Sfântul Nectarie le-a săvârșit de-a lungul timpului cu toți cei care și-au plecat genunchii inimii înaintea acestui mare sfânt. De asemenea, părintele Daniel Spătaru, a punctat în cuvântul sfinției sale despre folosul duhovnicesc al tuturor celor care aleargă spre închinare la Sfântul Nectarie.

În încheiere, părintele Dănuț Roibu, a adus alese mulțumiri Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru dragostea pe care o poartă comunității de credincioși din Buliga, dar și tuturor preoților și închinătorilor care au luat parte la acest moment duhovnicesc și care s-au unit în același cuget spre a aduce Sfântului Nectarie cuvenita rugăciune.

Related Posts

Sari la conținut