Localitatea Săveni și-a serbat marți, 5 decembrie 2023, ocrotitorul duhovnicesc, pe Sfântul Cuvios Sava cel Sfințit.

La Biserica din comuna Săveni, evenimentele liturgice închinate Sfântului Cuvios au debutat în ajunul sărbătorii, luni 4 decembrie, cu oficierea slujbei Privegherii, urmată a doua zi de Acatistul Sfântului Cuvios Sava cel Sfințit, Sfânta Liturghie, iar la final a fost săvârșită slujba parastasului pentru ctitorii sfântului locaș.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, cu prilejul hramului, în mijlocul comunității,  s-a aflat Preacucernicul Părinte Vicar Administrativ al Mitropoliei Durostor, Dobri Ivanov Cheacov, împreună cu un grup de credincioși din Bulgaria.

Alături de sfinția din soborul de slujitori au făcut parte părinții: Pătărlăgeanu Marian, Protopop al Protopopiatului Fetești, Toader Giorgian și Jugănaru Florin de la Parohia Săveni, Ion Florin de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena”- Țăndărei Gară II, Gorgan Tiberiu de la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Luciu.

În cuvântul de învățătură, părintele Dobri Ivanov Cheacov a vorbit despre viața și virtuțile Sfântului Cuvios Sava cel Sfințit, care l-au făcut cunoscut în întreaga creștinătate, cât și despre legătura aparte dintre poporul român și cel bulgar.

La sfârșitul slujbei, cei doi preoți ai parohiei gazdă au oferit în dar, părintelui Dobri Ivanov,  o bederniță cu chipul Maicii Domnului „Prodromița”, precum și cele trei  volume ale Albumului Aniversar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Related Posts

Sari la conținut