Prăznuirea Sfântului Ierarh Nectarie la Parohia Fetești Gară II

Miercuri, 08 noiembrie 2023 la Biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” Fetești Gară II, au început slujbele închinate Sfântului Ierarh Nectarie. Anul acesta se împlinesc 7 ani de când cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie primită în  dar din insula Eghina, se cinstesc în această biserică.

Programul slujbelor a început cu săvârșirea Vecerniei cu Litie  și Acatistul Sfântului la care au slujit preoții Niță Gheorghe, Niță Ion Lucian, Toader Giorgian și Mocanu Tatian. La aceste slujbe de seară împreună cu preoții și credincioșii prezenți s-au rugat: Domnul Emil Cătălin Grigore- Vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița și Domnul Laurențiu Șonchereche – Primarul Municipiului Fetești.

În ziua praznicului,  sub protia Părintelui Dumitru Marius-Secretar al Protopopiatului Fetești, au slujit la Sfânta Liturghie următorii preoți: Niță Gheorghe, Manolache Victor, Argatu Iulian, Păun Mihail, Niță Ion Lucian  și Mocanu Tatian. În cuvintele de învățătură ținute de către Preoții Manolache Victor și Toader Giorgian aceștia le-au vorbit credincioșilor despre răbdarea în suferințe, despre smerenie, milostivire, despre îndemnul de a nu purta dușmănie celor care ne fac rău și dragostea de Dumnezeu și de oameni  a Sfântului Ierarh Nectarie, căruia Dumnezeu I-a dăruit darul  sfințeniei și  al facerii de minuni.

Spre folosul duhovnicesc, pentru iertarea păcatelor și tămăduirea celor bolnavi, după amiază a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, de către preoții  parohiei împreună cu părintele Stanchi Marius, având certitudinea că Sfântul Ierarh Nectarie este mare făcător de minuni și cine a năzuit la ajutorul Sfântului și cu credință i s-a rugat, nu a rămas neajutat .

 

A consemnat preot Niță Ion Lucian, Parohia Fetești Gară II, Protopopiatul Fetești.

Related Posts

Sari la conținut