Sfinții Arhangheli, prăznuiți la parohia Movila

Un șir de evenimente duhovnicești au avut loc în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din comuna Movila, județul Ialomița, prilejuite de sărbătorirea hramului locașului de cult.

Marți, 7 noiembrie 2023, în ajunul sărbătorii, a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia în sobor de preoți . La finalul slujbei părintele Voicu Ionuț în  cuvântul de învățătură a evidențiat rolul sfinților îngeri în istoria mântuirii și temeiul cinstirii lor. La final, cei prezenți au fost miruiți și au primit litie.

În ziua hramului, au fost oficiate Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru cei adormiți de către preotul paroh Constantin Vicentiu Mihai Apostol. Ne-am bucurat de prezența domnului primar Mihai Valeriu și a domnului viceprimar Bolânu Petre. Am încercat, alături de enoriașii parohiei noastre, să creăm o comuniune atât în ajunul hramului, cât și în ziua pomenirii Sfinților Arhangheli. La final a avut loc o agapă creștină la care au participat  credincioșii veniți la această mare sărbătoare!

 

Preot paroh Constantin Vicențiu Mihai Apostol, parohia Movila

Related Posts

Sari la conținut