Sărbătoarea „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” ocrotitorii parohiei Lăcusteni

Miercuri, 8 noiembrie 2023, credincioșii parohiei Lăcusteni și-au sărbătorit ocrotitorii, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

La invitația preacucernicului preot Neagu Cristian Marian, au poposit în mijlocul credincioșilor, fiind împreună rugători prin oficierea Utreniei, Acatistului și a Sfintei Liturghii, preacucernicii preoți Florea Daniel, Titel Pavel, Georgian Toader, Alecu Vasile, Ion Florin, Gorgan Tiberiu, Ștefan Alexandru și Marina Adrian Liviu-preot capelan.

Bucuria sărbătorii a adunat laolaltă un număr însemnat de credincioși ,cărora s-au alăturat și oficialitățile locale prin prezența domnului primar Florinel Negraru și a domnului viceprimar Nedelcu Aurică.

La momentul predicii, părintele Toader Georgian de la parohia Săveni a vorbit credincioșilor prezenți despre Sfinții Îngeri, explicând totodată că aceștia sunt făpturi spirituale, superioare omului, dar și faptul că fiecare creștin primește un înger păzitor, sub acoperământul și ajutorul căruia se află tot cel ce este botezat în numele Sfintei Treimi.

După cuvântul de învățătură a urmat Slujba Parastasului pentru preoții, cântăreții, ctitorii și consilierii parohiei trecuți la Domnul.

Toți credincioșii prezenți au primit în dar un număr de 180 pachete cu hrană caldă, pregătite cu drag de doamnele din comitetul parohial.

 

A consemnat

Preot Neagu Cristian Marian

Related Posts

Sari la conținut