Hramul Capelei „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” a Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din Fetești

Sărbătoarea ocrotitorilor Capelei Spitalului Fetești a întregit bucuria comuniunii în rugăciune, prin oficierea Vecerniei dimpreună cu Litia, în seara de 31 octombrie 2023, alături de credincioșii prezenți, prin participarea preacucernicilor preoți Brateș Alexandru, Dumitru Marius, Păun Nicolae, Dima Ioan, Mihai Nilă, Tudose Nicolae, Titel Pavel, Neagu Cristian Marian și  Răican George, alături de părintele capelan Marina Adrian Liviu.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele pensionar Păun Nicolae, care a vorbit celor prezenți despre viața și minunile săvârșite de Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian, subliniind importanța rugăciunilor către cei ce ne sunt mijlocitori înaintea Preabunului Dumnezeu.

Un număr de 80 de pachete cu hrană caldă au fost împărțite tuturor celor prezenți și totodată s-au bucurat de daruri și copiii internați în Secția de Pediatrie, cât și pacienții Secției de Neurologie a Spitalului Municipal Fetești.

A doua zi, 1 noiembrie 2023, au fost împreună rugători prin oficierea Utreniei, Acatistului și a Sfintei Liturghii, preacucernicii preoți  Marian Adrian, Dima Ioan, Chioveanu Nicolaie și Ilie Mihalache, preot misionar.

Părintele Ilie Mihalache, la momentul predicii a pus la inimile credincioșilor prezenți, un bogat cuvânt,  în care a evidențiat efectele rugăciunii în raport cu suferința, ca mijloc de nădejde tare și neclintită pentru a dobândi vindecarea trupească și sufletească a celor ce se roagă cu credință.

La final a fost săvârșit Parastasul pentru medicii, asistenții ,farmaciștii și pacienții trecuți la Domnul.

Părintele capelan a oferit preoților slujitori câte o icoană cu chipul ocrotitorilor Capelei „Sfinții Doctori Cosma și Damian” iar credincioșilor prezenți o carte cu viața, minunile și Canonul Sfinților prăznuiți.

 

A consemnat

Preot Capelan Adrian Liviu Marina

Related Posts

Sari la conținut