1 octombrie, Ziua persoanelor vârstnice

Ziua de 1 octombrie, desemnată din anul 1990 ca ”Ziua Internațională a persoanelor vârstnice”, este o zi specială pentru noi toți, tineri și vârstnici deopotrivă. Ne aplecăm cu respect în fața părinților și bunicilor noștri pentru tot ce au făcut pentru noi cei tineri.

Devenită deja o frumoasă tradiție, sărbătorirea acestei zile se află sub semnul atenției, respectului și al recunoștinței de care se bucură în țara noastră persoanele de vârsta a treia.

În semn de prețuire pentru stăruința depusă de bunici în educația și creșterea viitoarei generații, Protopopiatul Fetești prin Biroul de Asistență Socială a organizat, luni 02 octombrie 2023, ”Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, pentru un număr de 30 persoane vârstnice de la Complexul de Servicii Sociale Țăndărei.

Manifestarea s-a deschis cu rostirea rugăciunii ”Tatăl nostru” de către cei prezenți sub îndrumarea Pr. Protopop Pătărlăgeanu Marian care a rostit câteva cuvinte și despre sărbătoarea ”Acoperământul Maicii Domnului”, celebrată pe aceeași dată calendaristică.

Persoanele vârstnice au socializat și au fost foarte încântați de vizita noastră și de mesajele primite de la cei de acasă.

Evenimentul s-a încheiat cu oferirea unui tort, mici gustări și produse de igienă personală. La mulți și binecuvântați ani !.

 

A consemnat, Spătaru Maria Melania – Lucrător social, Protopopiatul Fetești.

Related Posts

Sari la conținut