Noi activități pentru copiii din parohia Feteștii Noi

După ce au participat la Sfânta Liturghie din duminica Schimbării la Față a Domnului și au ascultat atenți predica preotului paroh Mocanu Tatian, copiii grupului de cateheză din Parohia Feteștii Noi s-au bucurat de gogoșile și de prăjiturile pregătite de gospodinele din parohie, apoi s-au așezat bucuroși alături unii de ceilalți pentru a începe o nouă activitate. Aceste întâlniri ale lor au devenit o bucurie după fiecare Liturghie, un timp frumos petrecut împreună, un timp în care sunt îndemnați permanent să se accepte, să se respecte și să urmeze modelul sfântului despre care vorbim la fiecare activitate.

În duminica aceasta am vorbit despre Sfânta Teodora de la Sihla, dat fiind faptul ca a doua zi urma să o sărbătorim. Copiii au fost impresionați de stăruința în rugăciune a Sfintei, de răbdarea în prigoană, de curajul de a petrece singură în munți atât de mult timp și de dragostea pe care a arătat-o ea față de Dumnezeu.

Li s-a precizat apoi că Sfinții sunt ocrotitorii noștri, ai tuturor, dar mai ales ai oamenilor harnici care stăruie în rugăciune, s-a vorbit apoi despre bogăția materială a țării și a zonei în care locuim, despre muncile pe care oamenii le fac zilnic și despre recoltele bogate care așteaptă să fie culese de pe câmp.

Ca parte practică a acestei activități, copiii au fost îndrumați pas cu pas de către doamna învățătoare Badea Maria și de către doamna preoteasă Mocanu Florentina să realizeze două panouri cu floarea soarelui confecționate din hârtie colorată, hârtie creponată și semințe de floarea soarelui și s-a insistat pe discuțiile despre produsele pe care le obținem din floarea soarelui și despre faptul că pe lângă multe alte întrebuințări uleiul este folosit și la candelele care trebuie să stea aprinse tot timpul în fața icoanelor din casa noastră.

Related Posts

Sari la conținut