Ziua aviației române și ziua internațională a șahului în activitățile copiilor din Parohia Feteștii Noi

Ziua de 20 iulie 2023 a fost una bogată în activități pentru copiii grupului de cateheză din Parohia Feteștii Noi.

Copiii au participat de dimineață la Sfânta Liturghie, iar după amiază au avut parte de o surpriză din partea preotului paroh Tatian Mocanu și a cadrelor didactice care se ocupă de activitățile lor. A fost invitat tânărul student de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul – Ștefan Bobu, care le-a vorbit copiilor despre viața și activitatea Sfântului Ilie și despre importanța urmării unei vieți morale.

După prima parte, cea teologică, doamna profesor Barbu Adela- fiică duhovnicească a preotului paroh le-a vorbit copiilor despre pionerii aviației române, dându-le informații istorice prețioase, dat fiind faptul că în această zi a fost sărbătorită și Ziua aviației române.

A treia parte a activității a fost una practică și foarte îndrăgită de copii. Cei creativi au ales să confecționeze avioane din materiale reciclabile și din carton colorat sub atenta îndrumare a doamnei învățătoare Badea Maria și a doamnelor preotese Duță Maria și Mocanu Florentina, iar copiii care iubesc șahul au putut juca șah sub îndrumarea tânărului student Ștefan Bobu  care le-a vorbit și despre cât de plăcut este să participi la competiții și turnee. Același lucru l-a împărtășit și Robert Badea, copilul de 8 ani din parohia Feteștii Noi, care s-a întors de la turneul de șah din Tulcea cu premiul II.

La finalul activității, copiii au fost serviți cu gogoși pregătite de gospodinele din parohie și cu pepene. Cu toții s-au declarat foarte mulțumiți de această seară petrecută frumos împreună și-au promis va vor mai veni și la celelalte întâlniri.

Related Posts

Sari la conținut