Pelerinaj la mănăstirile din județul Tulcea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, în data de 25 iulie 2023, copiii grupului de cateheză din Parohia Feteștii Noi, Protopopiatul Fetești, împreună cu părinții sau cu bunicii au purces la drum spre închinare la sfintele moaște descoperite pe teritoriul țării noastre.

Însoțiți de preotul paroh Mocanu Tatian, au vizitat Mănăstirea Halmyris unde părintele stareț i-a primit binevoitor și le-a vorbit despre descoperirea sfintelor moaște, despre sfinții Epictet si Astion și despre minunile pe care încă le mai săvârșesc pentru noi toți.

Fiind în drumul lor, cei mici și cei mari s-au oprit să se bucure puțin și de istoria lumească, vizitând Muzeul satului pescăresc tradițional  din județul Tulcea, unde cei mici au pus o mulțime de întrebări despre felul în care trăiau oamenii – în simplitate și frumusețe, bucurându-se  de puținul pe care-l aveau.

Mai departe cu toții s-au îndreptat spre Mănăstirea Celic Dere, apoi spre Mănăstirea Saon și ultima oprire a fost pentru închinarea la moaștele Sfinților Zotic, Atal, Camasie și Filip la Mănăstirea Cocoș de la Niculițel.

Credincioșii s-au bucurat foarte mult de acest pelerinaj, de acest drum parcurs împreună, de faptul c-au avut ocazia să vadă atât de multe locuri frumoase și să atingă sfintele moaște, să se roage în locuri atât de minunate și i-au mulțumit părintelui paroh pentru organizare, promițând că vor mai participa ori de câte ori se vor mai organiza astfel de activități.

Related Posts

Sari la conținut