Sfântul Voievod Ștefan cel Mare comemorat la parohia Feteștii Noi

Duminică, 2 iulie 2023, copilașii  Grupului de cateheză din Parohia Feteștii Noi au participat activ la Sfânta Liturghie cântând ușor la strană alături de restul credincioșilor. Ei au cântat și pricesne religioase alături de doamnele preotese Duță Maria și Mocanu Florentina.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, preotul paroh Mocanu Tatian a ținut un cuvânt de învățătură referitor la Evanghelia zilei, dar și la Sfântul voievod Ștefan cel Mare pomenit in calendarul ortodox in această zi.

Copiii au fost costumați în pelerine tricolore, iar după cuvântul de învățătură au cântat câteva cântece referitoare la voievodul supranumit atlet al lui Hristos și au fost apreciați de credincioșii prezenți la slujbă.

În aceeași zi, dar la ceas de seară, copiii au venit din nou la biserică – mulți fiind însoțiți de părinți sau de bunici pentru a viziona împreună filmul istoric Ștefan cel Mare.  Înainte de film, doamna învățătoare Badea Maria le-a spus copiilor cuvinte prețioase despre curajosul voievod.

Cu toții s-au bucurat de informațiile primite, de un film bun, de floricele (popcorn), de timp frumos petrecut laolaltă și-au promis că vor repeta această activitate.

Related Posts

Sari la conținut