Luna copilăriei în parohia Feteștii Noi

În prima lună din vacanța de vară, membrii Grupului de cateheză din parohia Feteștii Noi, alături de mulți alți copilași din cartier au avut parte de o surpriză oferită de familia preotului paroh Mocanu Tatian și de câțiva creștini inimoși.

Activitatea s-a ținut în ziua de 16 iunie 2023, în incinta școlii Radu Vodă din cartierul Vlașca, prin bunăvoința doamnei director prof. Ionescu Georgiana și cu ajutorul doamnei învățătoare Badea Maria, a doamnei preotese prof. Duță Maria și a doamnei de serviciu pe școală Bălan Teodora. Prezenți la această activitate au fost 60 de copii de toate vârstele și 30 de adulți – cu toții fii duhovnicești ai părintelui paroh.

A fost invitată Trupa de teatru comic din București – Trupa Caia care a prezentat o poveste populară foarte frumoasă pusă în scenă prin teatru de păpuși, iar apoi au urmat cântece, dansuri și jocuri specifice copilăriei.

Timp de două ore și jumătate, toți participanții s-au simțit bine împreună, iar adulții și-au retrăit copilăria.

După atâta joacă, toți copiii au intrat într-o clasă unde au fost serviți cu prăjituri, tort sucuri și apă, toate fiind aduse de câte un credincios din parohie. Dând exemplu povestea Ciorbă de bolovani  scrisă de Vasile Voiculescu, doamna preoteasa Elena Florentina Mocanu i-a îndemnat pe adulții din parohie să se implice și să pregătească împreună această surpriză, iar rezultatele au fost pe măsură.

Cu această ocazie, preotul paroh le-a amintit tuturor celor prezenți cât de important este ca o comunitate să fie unită, câte lucruri frumoase pot ieși când oamenii lucrează împreună, iar copiilor le-a precizat cât de important este să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care le primim.

Related Posts

Sari la conținut