Activitate metodică la disciplina religie susținută la Școala Gimnazială Săveni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, joi, 4 mai 2023,  Școala Gimnazială Săveni a găzduit activitatea metodică a profesorilor de religie din cercul metodic Fetești, ce a avut ca titlu „Valențe ale educației nonformale în contextul parteneriatului Familie-Școală-Biserică. Asociația Tineretul Ortodox Român Filiala Săveni-Ialomița”

Activitatea metodică a fost deschisă de preotul Toader Giorgian, Preot Paroh al Parohiei Săveni și Profesor la Școala Gimnazială Apostol D. Culea din Sudiți și Școala Gimnazială Platonești, care a prezentat sumar subtemele întâlnirii.

Părintele Jugănaru Florin a prezentat activitatea catehetică a Parohiei Săveni, prin Asociația Tineretul Ortodox Român Săveni, tipurile de activități, precum și departamentele ajutătoare ale asociației pe care o reprezintă în calitate de președinte.

Au urmat studenții Avram Cristina și Gheorghe Valentin,  membrii asociației sus-menționate, care au prezentat activitațile Grupului Folk Anastasis, respectiv proiectul Tabăra din Pridvorul Satului. Părintele Toader Georgian a prezentat activitatea Cercului de Pictură Sfântul Luca al Crimeei.

În încheierea activității, invitații au putut vizualiza filmulețul realizat de ATOR Săveni, cu prilejul anului omagial dedicat vârstnicilor și cântăreților bisericești, intitulat: Tinerețea și bătrânețea în slujba lui Hristos și s-au bucurat de prezența grupului folk Anastasis, care a oferit un cadou muzical emoționant celor prezenți.

Activitatea a fost apreciată de preotul Ion Marian, Inspector Școlar pentru  disciplina Religie, în cadrul ISJ Ialomița, care a mulțumit celor doi preoți pentru activitate rodnică a grupului de cateheză, celor prezenți,  precum și doamnei director,  Profesor Șuican Luminița, pentru prezență și susținerea parteneriatului Școală – Biserică – Familie.

 

A fost consemnat de Pr. Jugănaru Florin, preot coslujitor la Parohia Săveni.

Related Posts

Sari la conținut