Copiii parohiei Feteștii Noi, la pas prin orașul Călărași

Sâmbătă dimineața, în ziua de 22 aprilie 2023, 17  copii,  membri ai grupului de cateheză din Parohia Feteștii Noi, însoțiți de către preotul paroh Tatian Mocanu, doamna preoteasa Elena Florentina Mocanu și doamna învățătoare Badea Maria Gabriela – fiică a parohiei Feteștii Noi și om devotat creșterii și educației copiilor – au pornit cu autobuzul către orașul Călărași, cu scopul de a avea parte de o plimbare frumoasă împreună, mulțumind lui Dumnezeu pentru ziua frumoasă, însorită și călduroasă de care aveau parte.

Ajunși in oraș, au pornit la pas către cinematograful „Aurel Elefterescu”, unde au fost primiți foarte frumos de către oameni profesioniști, răbdători și empatici, puși acolo parcă pentru a-i determina pe cei care vor să vizioneze un film să-și dorească să se întoarcă. Copiii s-au bucurat de un film potrivit vârstei lor – Super Mario Bros.

După film, s-au plimbat prin parcul municipal de pe malul brațului Borcea și au mâncat liniștiți cate o înghețată glumind, râzând și simțindu-se ca într-o familie, apoi au servit masa împreună la restaurantul Dumbrava.

Foamea fiind potolită, au pornit și mai zâmbăreți către Grădina Zoologică, unde au admirat animalele care, parcă știind că sunt urmărite își etalau frumusețea în fața lor. Cum încă mai aveau energie, deși toata ziua au mers prin oraș doar pe jos, au avut parte de distracție stând o ora și în parcul de lângă Grădina Zoologică, unde s-au jucat pe îndelete. Ziua fiind pe sfârșite, s-au îndreptat cu toții către gara Călărași Sud, de unde au luat trenul către Fetești. Cu toții au rămas impresionați de frumusețea și de curățenia din Călărași.

Din tren, copiii au coborât liniștiți și parca nu s-ar fi despărțit de însoțitorii lor. Înainte de a pleca spre casă, au primit promisiunea ca vor mai vizita și alte orașe, vor călători împreună cu mijloacele de transport în comun și se vor bucura la fel de mult de orice altă drumeție.

Această excursie le-a fost oferită copiilor cu sprijinul tuturor credincioșilor din parohie ca o surpriză pentru prezența lor în viața parohiei, pentru prezența la întâlnirile catehetice și pentru implicarea lor la sfintele slujbe.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i țină sănătoși pe copii, la fel de interesați de cele ale credinței, dar și pe părinții care-și îndruma copiii către biserică.

Related Posts

Sari la conținut