Sfânt Maslu de obște la parohia Borcea II

Luni, 13 martie 2023, în cadrul Cercului Pastoral Borcea- Ștefan Cel Mare, a avut loc slujba Sfântului  Maslu de obște, găzduită de această dată de Biserica Sfântul Ioan Botezătorul – Parohia Borcea II.

O frumoasă și necesară solidaritate i-a adus împreună pe credincioșii din parohie aflați în neputință sufletească sau trupească. În puterea rugăciunii colective, s-au alăturat toți cei dornici să îi susțină în rugăciune pe cei neputincioși, așa cum ne învață Scriptura: “Purtați-vă sarcinile unii altora și veți împlini astfel legea lui Hristos”. (Galateni 6,2)

Cuvântul de învățătură a fost rostit de preotul Ionuț Costinel Voicu de la parohia Gâldău, care a vorbit celor prezenți despre puterea credinței în vindecare. Minunea vindecării slăbănogului  din Capernaum, a spus părintele Ionuț, ne arată puterea credinței, a credinței însuflețite de dragostea  față de aproapele. Cei patru bărbați s-au urcat pe acoperișul casei, trăgând după ei pe prietenul lor bolnav și s-au apucat să desfacă o parte din acoperiș, apoi l-au coborât pe paralitic în casă. Primul lucru pentru care l-a admirat Iisus a fost credința lor. “Și văzând Iisus credința lor” a făcut vindecarea miraculoasă.

La final, părintele paroh Nicolae Tudose a mulțumit tuturor celor prezenți la această Sfântă Taină, izvorâtoare de vindecări sufletești și trupești.

 

A consemnat Pr. Zăldoiu Nelu

Related Posts

Sari la conținut