Taina Sfântului Maslu la Parohia Gâldău

Luni, 6 martie 2023, preoții din cercul pastoral Borcea- Ștefan cel Mare au răspuns invitației preotului Ionuț Costinel Voicu de a participa la slujba Sfântului Maslu, ducând astfel mai departe o frumoasă tradiție existentă pe aceste meleaguri. În anul 1942, parohul Radu Gheorghe invita preoții din cercul pastoral Cocargeaua la slujba Sfântului Maslu conform invitației descoperită în arhiva Parohiei Iezeru, Beilic la acea vreme.

În prezența a mulțime de credincioși, preoții au înălțat rugăciuni pentru sănătatea trupească, sufletească și pentru iertarea păcatelor celor de față și a celor dragi ce nu au putut ajunge la această Taină.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către preotul Mihai Nilă de la Parohia Iezeru, iar părintele Nelu Zăldoiu de la Parohia Borcea a îmbogățit momentul cu frumoase tâlcuiri ale evangheliilor ce s-au citit în cadrul slujbei.

La final, părintele paroh a mulțumit tuturor celor prezenți la această slujbă și a rugat pe Bunul Dumnezeu să asculte rugăciunile tuturor.

A consemnat preot Ionuț Costinel Voicu.

Related Posts

Sari la conținut