„În vremea bătrâneților mele, să nu mă lepezi, să nu mă părăsești…” (Psalmul 70)

Anul omagial dedicat „pastorației persoanelor vârstnice” în întreg cuprinsul Patriarhiei Române, a fost un bun prilej pentru a pune în practică acest îndemn și în Capela „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” a Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din Fetești .

Astfel că, în ziua de duminică 29 ianuarie 2023, Preacucernicul preot capelan Marina Adrian Liviu, după oficierea Sfintei Liturghii, a oferit în dar celor prezenți, în marea lor majoritate vârstnici, o carte edificatoare, plină de sfaturi și îmbărbătare, numită „Mângâietorul celor întristați, bolnavi și bătrâni”, spre folos duhovnicesc și ca întărire în neputință, boală și vârstă înaintată.

„Binecuvintează bătrânețile care îți aduc zile de odihnă, de singurătate și de pocăință, folosește-te de aceste puține zile și grăbește-te să cugeți la anii veșniciei care nu se vor sfârși niciodată”.

Glasul din spatele rândurilor acestei cărți, deopotrivă ferm și iubitor, ne orientează spre căutarea mângâierii acolo unde ea este temeinică și nemincinoasă: la Dumnezeu!

 

A consemnat Preot Capelan

Marina Adrian Liviu

Related Posts

Sari la conținut