Bucuria dăruirii în parohia Borcea I

Sâmbătă, 24 decembrie 2022, zeci de familii au primit daruri de Crăciun, în cadrul unei acțiuni filantropice care se desfășoară an de an la Biserica Sfântul Nicolae din Comuna Borcea, prin grija preotului paroh Hangu Gheorghe si a preotului  Zăldoiu Nelu.

Ajutorarea semenilor este o constantă și se intensifică în momentele de sărbătoare. Preotul Hangu Gheorghe, parohul parohiei Borcea I, a vorbit despre scopul desfășurării acestor acțiuni de binefacere:

„Activitatea de astăzi este un prilej de aleasă bucurie pentru parohia noastră și pentru cei pe care i-am vizitat. Trăiesc aici oameni nevoiași, cu o situație materială precară, pentru care vizita noastră a fost o imensă bucurie. Am întâlnit și astăzi, ca în ocaziile anterioare, foarte mulți bătrâni singuri, foarte multe persoane care nu-și permit nici măcar să-și cumpere hrana de zi cu zi, dar și numeroase familii cu mulți copii care au mare nevoie de sprijinul nostru. Doar Biserica și slujitorii ei mai sunt aproape de acești oameni, îi vizitează, îi ajută și le ascultă durerile și grijile.”

”Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât SĂ VADĂ  faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.”( Matei 5, 16).

 

A consemnat preotul Zăldoiu Nelu

Related Posts

Sari la conținut