Activități catehetice și caritative cu copiii din parohia Feteștii Noi

În perioada 15 noiembrie-18 decembrie din postul Crăciunului al anului 2022, copilașii grupului de cateheză din Parohia Feteștii Noi au fost foarte bine antrenați în ceea ce privește activitatea la biserică. Un număr de 16 copii au fost prezenți la Sfânta Liturghie duminică de duminică și au participat apoi la diferite activități.

Au început postul cu Taina Sfintei Spovedanii, doamnele preotese Mocanu Florentina și Duță Mioara le-au explicat copiilor importanta curățării sufletului, iar părintele paroh i-a spovedit și împărtășit.

Au vorbit despre importanța îngrijirii păsărilor care rămân în țară la noi peste iarnă,  au confecționat căsuțe pentru păsărele, în apropierea Zilei Naționale au confecționat cocarde tricolore, în ajunul sărbătorii Sfântului Andrei au plantat diferite plante în cutiuțe confecționate de ei, au susținut un moment artistic unde au prezentat poezii și cântecele legate de Ziua Națională a României și nu ultimul rând, copiii și-au implicat și părinții într-o activitate umanitară.

Duminică, 11 decembrie – elevi, părinți și persoane foarte active din comitetul parohial au pus mână de la mână și au împachetat frumos 44 de pachete ce conțineau dulciuri, jucării și hăinuțe pentru copilașii internați în secția de pediatrie a spitalului Marius Nasta din București.

Toate pachetele au fost dăruite miercuri tuturor bolnavilor internti în acest spital,  au fost primite cu dragoste și cu multe mulțumiri pentru cei care au depus efort.

Copiii grupului de cateheza au înțeles ca Dumnezeu lucrează prin oameni, că doar respectând cea mai mare poruncă, aceea a iubirii semenilor, trăiești fericit și că ei pot fi zilnic Moș Crăciun pentru ceilalți.

Au înțeles ca îl pot urma puțin câte puțin pe Sfântul Nicolae în oferirea de daruri celor ce au nevoie de ele. Au înțeles că doar împreună putem face lucruri minunate.

Related Posts

Sari la conținut