Instalarea noului preot la Parohia Bordușani

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 9 decembrie 2022, a avut loc la Parohia Bordușani, Protopopiatul Fetești, instalarea noului preot coslujitor, în persoana părintelui Răican George, care alături de preotul paroh Corbu Dorin, vor îndruma duhovnicește enoriașii din Bordușani.

După săvârșirea slujbei Acatistului de către membrii Cercului Pastoral Făcăeni, Preacucernicul Părinte Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești, a dat citire în fața credincioșilor prezenți Deciziei de numire a noului preot și l-a prezentat pe noul păstor duhovnicesc.

Părintele Răican George a luat apoi cuvântul, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru binefacerile primite, Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru încrederea acordată prin  Decizia de numire la această parohie, părintelui paroh Corbu Dorin și tuturor celor prezenți pentru călduroasa primire, apoi  a făgăduit că va împlini cu responsabilitate sarcinile ce-i revin ca și preot paroh.

Preoții slujitori s-au deplasat apoi la mormântul părintelui Frâncu Gheorghe, din curtea bisericii, unde au înălțat o rugăciune pentru sufletul sfinției sale, trecut la Domnul în urmă cu 9 ani.

La final, toți credincioșii au fost miruiți de către părintele George Răican, noul păstor duhovnicesc al parohiei.

Related Posts

Sari la conținut