Prăznuirea Sfântului Ierarh Nectarie-ocrotitorul Municipiului Fetești

Marți, 8 noiembrie 2022, a început la biserica parohială  cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din cartierul Coloniști al Municipiului Fetești, unde se află  o părticică din moaștele  Sfântului Ierarh Nectarie cinstirea acestuia.

Un sobor de preoți a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia și apoi Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. Părintele Manolache Victor le-a vorbit  celor prezenți la slujbă  despre personalitatea, smerenia și răbdarea în perioada cât a fost prigonit pe nedrept Sfântul Nectarie, fiind un exemplu pentru toți slujitorii sfintelor altare cât și pentru toți credincioșii.

În ziua praznicului, 9 noiembrie, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, iar după amiaza, întrucât Sfântul Ierarh Nectarie este cunoscut în toată lumea ca fiind mare Taumaturg, a fost săvârșită de un sobor de preoți Taina Sfântului Maslu. Preoții care au răspuns invitației preoților parohiei Niță Gheorghe și Niță Lucian și au participat la slujbele închinate Sfântului Nectarie au fost: Manolache Victor, Argatu Iulian, Stanchi  Marius, Leuștean Florin și Mocanu Tatian.

Sfântul Nectarie ne învață  să  cerem ajutorul dumnezeiesc atunci când suntem în necazuri și cu cât mai mari sunt încercările,  cu atât mai mare trebuie să ne fie credința.

A consemnat preot Niță Lucian, parohia Adormirea Maicii Domnului, Fetești Gară II

Related Posts

Sari la conținut