Prăznuirea ocrotitorilor spirituali în parohia „Sfinții Arhangheli”, din localitatea Lăcusteni

Prin milostivirea Bunului Dumnezeu și cu părinteasca purtare de grijă a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din localitatea Lăcusteni, județul Ialomița și-a sărbătorit hramul.

Programul liturgic din ziua prăznuirii a debutat cu săvârșirea Acatistul Sfinților Arhangheli, urmat de slujba Utreniei, Sfânta Liturghie și parastasul pentru ctitorii și slujitorii sfântului locaș.

În cuvântul de învățătură, susținut de părintele Ionuț Butu de la parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Municipiul Slobozia, s-a evidențiat importanța și lucrarea îngerilor în lumea celestă, dar și în lumea noastră, adăugând necesitatea dialogului și conlucrării cu aceștia pentru buna viețuire întru ascultarea cuvântului Evangheliei Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Părintele paroh Cristian Neagu a mulțumit atât domnului Florinel Negraru, primar al localității, cât și tuturor ostenitorilor și binefăcătorilor care au contribuit la buna desfășurare a evenimentului.

Totodată, părintele, împreună cu enoriașii, alături de Consiliul parohial, a oferit 150 de pachete cu hrană caldă tuturor celor prezenți la slujba de hram.

 

A consemnat părintele Cristian Neagu, preot paroh al parohiei „Sfinții Arhangheli”, din localitatea Lăcusteni, județul Ialomița

Related Posts

Sari la conținut