Hramul Capelei Spitalului Municipal Fetești

Capela „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” și-a sărbătorit ocrotitorii, fiind marcat acest binecuvântat eveniment de două zile consecutive cu împreună-rugăciune.

Astfel că, în seara zilei de 31 octombrie 2022, în ajunul hramului, la invitația părintelui capelan Marina Adrian Liviu, au poposit în mijlocul credincioșilor prezenți în capelă, preoții Cercului Pastoral Fetești  cât și alți preoți din împrejurimi, săvârșindu-se Slujba Vecerniei dimpreună cu Litia.

Cuvântul de învățătură a fost ținut  de părintele Manolache Victor de la Biserica „Sfânta Treime” din Fetești, în  care a evidențiat ajutorul și dragostea sfinților, pe care credincioșii le primesc ori de câte ori cer cu credință acest lucru.

A doua zi, 1 noiembrie 2022, a început cu oficierea Utreniei, Acatistului și a Sfintei Liturghii în cinstea Sfinților Doctori Cosma și Damian, iar alături de părintele capelan au slujit preacucernicii preoți Iordache Sebastian-preot pensionar, și Mihai Vicențiu Apostol de la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”- Movila.

În cuvântul de învățătură, părintele Iordache Sebastian a vorbit celor prezenți despre asumare și caracterul de jertfă pe care îl presupune sfințenia, evidențiind totodată dragostea care trebuie să însoțească aceste condiții pentru a deveni sfânt.

Prin grija părintelui capelan și cu ajutorul unor binefăcători, au fost oferite 80 de pachete cu hrană caldă și alimente neperisabile tuturor credincioșilor celor ce au participat la acest binecuvântat moment, precum și bolnavilor din spital.

 

A consemnat preot capelan

Marina Adrian Liviu

Related Posts

Sari la conținut