Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, sărbătorit la parohia Fetești Dudești

În seara zilei de 25 octombrie 2022,  Parohia Fetești Dudești, care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, a început sărbătorirea hramului bisericii, prin săvârșirea slujbei Vecerniei și a Litiei.

La slujbă au participat preoții Păun Nicolae, Manolache Victor, Marian Adrian, Chioveanu Nicolae, Iliescu Neagu, Mocanu Tatian, Jugănaru Florin, Stanchi Marius,  și Marina Liviu, invitați fiind de  părintele paroh Brateș Alexandru și de părintele coslujitor Dumitru Marius. Credincioșii au participat în număr mare și cu multă bucurie la praznic, înălțând rugăciuni la Sfântul Dimitrie, pentru a mijloci la Tronul ceresc spre mântuirea celor binecredincioși.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de tineri seminariști, elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele pensionar Păun Nicolae, care a relatat credincioșilor viața Sfântului, pătimirile sale pentru credința în Hristos și pilda pe care ne-o dă nouă, celor de astăzi.

Related Posts

Sari la conținut